‘s Ochtends gaan de hekken om 09:30u open. De eerste stap is een kaartje kopen (online, of bij de kassa op het veld). Met je kaartje kun je het veld op lopen richting de groepen. Hier worden de kinderen aangemeld bij de groepsleiding. Zij schrijven de naam, het telefoonnummer van één van de ouders / contactpersoon en eventuele andere belangrijke informatie op. De kinderen kunnen op de groep een spelletje spelen met de groepsleiding en kennismaken met de andere kinderen in de groep.
Om 09:45u begint de eerste arena (voorstelling), tijdens de arena’s wordt het verhaal van de week uitgespeeld. De kinderen ontmoeten allerlei personages die vaak hulp nodig hebben. In de ochtend gaan de kinderen dan naar het bos of naar het centrum van Zeist om een groot spel te spelen. Dit kan van alles zijn, van speurtochten tot aan het douanespel. Na afloop van het spel keren de groepen terug naar het veld. Op de groepsplekken gaat iedereen dan lunchen.
(Zorg dus dat je kind eten mee heeft.)
Na de lunch, om 13:00u, begint de tweede arena. Na de tweede arena kunnen de kinderen allerlei activiteiten op het veld doen. In de tenten kunnen de kinderen knutselen of koken en bakken. In de arena worden vaak theater-activiteiten aangeboden zoals schminken of dans/drama-activiteiten. Verspreid over het veld worden ook verschillende sportactiviteiten aangeboden. Zo is er voor een ieder wat wils en kan iedereen lekker doen wat hij of zij leuk vindt!
Om 15:15u gaat er een toeter af, de kinderen verzamelen zich weer bij de groepsplekken. Iedereen verzamelt z’n spullen en om 15:30u begint de laatste arena. Deze eindigt rond 15:45u, de kinderen zoeken hun ouders op en gaan dan naar huis.
Dit jaar stappen we af van een maximaal aantal kaarten in de voorverkoop.
Tijdens de voorverkoop zijn er weekkaarten te koop en vanaf de woensdag voor elke week zijn er ook dagkaarten te koop voor de betreffende week.
LET OP: Koop alleen tickets als je ook echt van plan bent om die dag/week te komen. Er is dit jaar geen limiet dus kaarten kopen om voor de zekerheid een plekje te reserveren is niet nodig. Gekochte kaarten kunnen enkel in overleg worden geruild, we geven geen geld terug.
Het hek gaat open om 9:30u. De dag start om 9:45u en eindigt om 15:45u.
Uiteraard kan het voorkomen dat uw kind niet de hele dag naar Lobbus kan komen. Tussen de middag kunnen kinderen gebracht en gehaald worden om 12:30u. Let wel op: In het verleden waren er halve dagkaarten beschikbaar. In verband met digitale logistiek en kindplanning is het niet mogelijk om de halve dag kaarten weer terug te brengen. Mocht je hier vragen over hebben horen we het graag.
Een weekkaart kost € 26,00 en een dagkaart kost € 6,50.
Een weekkaart geeft toegang tot 5 aaneengesloten dagen en is goedkoper dan 5 losse dagkaarten.
- Een lunchpakketje met drinken. Wij zorgen voor water en limonade tijdens de spellen in het bos en op het veld tijdens de instuif activiteiten.
- Reservekleding voor regenachtige dagen.
- Zwemkleding en een handdoek voor warme dagen.
- Het is op zonnige dagen fijn als uw kind thuis al is ingesmeerd met zonnebrandcrème voordat de Lobbusdag begint. (wij smeren tussendoor ook nog)
Op het veld zijn er toiletten aanwezig voor de kinderen. Wij verzorgen water en hebben voldoende zonnebrand voor de kinderen. Er is een professionele EHBO’er aanwezig op het veld.
Er zijn vaste tijden waarop de kinderen gebracht en gehaald kunnen worden. Vanaf 09:30u kunnen kinderen ‘s ochtends gebracht worden. Tussen de middag kunnen kinderen om 12:30u gebracht en gehaald worden. Aan het einde van de dag kunnen de kinderen om 15:45u gehaald worden.
Zolang ouders in zicht zijn, blijven kinderen vaak onrustig en maken zij minder contact met anderen. Zodra de gegevens van de kinderen genoteerd zijn, verlaten ouders het veld, zodat uw kind het meeste uit de dag kan halen.
De groepsleiding schrijft de volgende gegevens op:
- Naam van het kind.
- Telefoonnummer van één van de ouders of contactpersoon.
- Eventuele allergien, medicijnen of dieetwensen.
Het is helaas niet mogelijk om geld terug te krijgen voor een gekochte kaart die niet is gebruikt.
De activiteiten zijn deels afgestemd op de leeftijden van de kinderen in de groep, daarom doen we dit in principe liever niet, maar in overleg kunnen we kijken wat er mogelijk is.
De groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd. De groepen zijn: 4-5, 6-7, 8-9, 10-11-12.
Ja, Lobbus heeft de mogelijkheid om persoonlijke begeleiding te bieden voor kinderen met een beperking. Ouders en/of verzorgers kunnen een mail sturen naar info@lobbus.nl voor meer informatie of vragen over persoonlijke begeleiding.
Ja, Lobbus heeft de mogelijkheid om persoonlijke begeleiding te bieden voor kinderen met autisme. Ouders en/of verzorgers kunnen een mail sturen naar info@lobbus.nl voor meer informatie of vragen over persoonlijke begeleiding.
Als iemand zich nieuw aanmeldt als vrijwilliger gaan wij altijd eerst in gesprek met deze persoon om de affiniteit met de doelgroep en de reden van aanmelding te achterhalen. Daarna volgt een juridische screening. Al onze vrijwilligers op het veld zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) die speciaal voor Lobbus is afgegeven.
We streven naar inclusie en zoeken voor iedere vrijwilliger (en voor ieder kind) naar de mogelijkheden om deel te nemen. Het team op het veld wordt non-stop ondersteund door een team van ervaren vrijwilligers waarvan sommigen ook een professionele achtergrond hebben in het werk met verschillende doelgroepen.